LEGOLOGIC

Angol nyelvtan magyaragyúaknak
Ha át akarod látni az angol nyelv logikájátLEGOLOCIC
Digitális, kereszthivatkozással léptethető kézikönyv● Érthető, egyszerű magyarázatok

● Nyelvtan – gyakorlati megközelítésben

● Sok száz példamondat magyarul – angolul

● Ritmusos rendhagyó igetáblázat

● Szólás, közmondás szótár

● Ingyenes online konzultáció – (másfél óra)


Mindezek használatával megtanulhatsz helyesen beszélni angolul

itt juthatsz hozzá

Igényes nyelvtanulóknak

Ha mégis szeretnél segítséget magad mellé, várlak online tanítványként! kapcsolat


ha a megértés révén megszabadulnál az angol nyelvhez kapcsolódó bizonytalanságtól


ha szeretnéd gyorsan, könnyen megtalálni a mondandódhoz a szabályt


ha élvezettel vizsgálsz példamondatokat


ha kíváncsi vagy egy másfajta világlátásra


Mindannyiszor előveheted a LEGOLOGIC-ot, míg a végén mindez a fejedben lesz


Sok szót tudok angolul, de fogalmam sincs, hogyan kell használni őket; nem tudom, hogy kell összerakni egy mondatot – ismerős a helyzet? Akkor ez az „angolkönyv” Neked szól.
Kérlek, engedd meg, hogy tegeződjünk. ☺

Eredeti nyelvi környezetben, persze, akkor is elsajátithatod a nyelvet, ha nem tanulsz hozzá nyelvtant – bár a „három éve kint van és tökéletesen beszél angolul” legendák némi fenntartással kezelendők – az itthoni tanuláshoz kell egy térkép – vagy ha jobban tetszik, szabásminta –, ami megmutatja, hogyan áll össze a nyelv.

Sőt, akkor is kell a térkép, ha „élőben” tanulunk egy nyelvet: hetedik nyelvként most tanulom a szingalézt, s mivel helyi emberek tanitanak, magam is sok szót s egyszerű mondatot tudok, de még nem találtam meg azt az embert, aki elmagyarázta volna, milyen logika szerint használja a nyelv a szavakat, hogyan kell összerakni a mondókámat – magyarul: aki elmondta volna a szingaléz nyelvtant. Ezt kinálom most neked: az angol nyelv logikájának megértését, illetve egy olyan kézikönyvet, amely tartalmazza a legfontosabb „puskákat”, amelyket újra-meg újra megnézhetsz, mindaddig amig meg nem tanulod. Tehát halászni tanit – bár ad pár halat is. ☺

Képzeld el, hogy van egy nagy szoba, ahová minden holmidat bedobálod. Képzeld el azt is, hogy keresel valamit. Most pedig képzeld el ugyanezt egy olyan szobában, ami be van polcozva, és mindennek megvan a maga helye. A nyelvtan lesz angoltudásunk polcrendszere. Nélküle több időt venne el a keresgélés, mint ha egyszer bepolcozzuk és felcímkézzük. Ezt kinálja a LEGOLOGIC.Több, mint 30 éve tanítok angolt, sok száz tanitvány szűrőjén keresztül tisztult le bennem, hogyan lehet a legérthetőbben megfogalmazni a nyelv szabályrendszerét, hol vannak az elakadások, mi szokott nehézséget jelenteni.

Magántanárként igyekszem úgy átadni a tudásomat, ahogy a tanítvány egyénileg „felvenni” képes, ahogy tanulni tud. Így minden tanítás egyedi, ugyanakkor – mint mindig – ez esetben is vannak általános, mindenkinél használható, sőt, használandó elemek.

Ilyen például, hogy a nyelvkönyvek, meglátásom szerint, csak igen korlátozott eredményességgel használhatók; a részleteket gyakoroltatják, de az „egész” valahogy nem akar összeállni. Nem csoda: a nyelv nem csupán„tantárgy”, sokkal komplexebb készség, ami azt illeti, egy önálló világlátás. Elsajátitása inkább hasonlitható egy bonyolult gerenda-gyakorlatéhoz, mint – mondjuk – a földrajzéhoz. Önmagában a LEGOLOGIC sem „tanit meg” angolul: csupán egy jól használható kézikönyv, ami mindig a rendelkezésedre áll. A nyelv használatát azonban be kell épiteni a mindennapjaidba, különben elvész az a rengeteg energia, amit eddig belefektettél – ezt is bátran állithatom hét nyelv megtanulása és négy elfelejtése után. Ha nem áll módodban rendszeresen kommunikálni angolul, akkor Rád vár az internet: a filmeket nézd angolul (angol) felirattal, és általában, tájékozódj angolul – sokkal nagyobb irodalom áll rendelkezésedre ☺

A másik univerzális igazság esetünkben maga az angol nyelv rendszere.

Az angol viszonylag fiatal, intellektuális nyelv, kifejezőerőben, árnyaltságban messze elmarad a magyar nyelv archaikus, hajlékony gazdagságától, ha azonban gondolataink lényegre törő, egyértelmű és tiszta megfogalmazására vágyunk, (akár saját tisztánlátásunk kedvéért), megtanuljuk tisztelni és értékelni adottságait.

E vonása viszonylag fiatal korának köszönhető, s nyelvtani rendszerében is tetten érhető: sokkal szabályosabb, áttekinthetőbb és egyszerűbb a magyar nyelvtannál.Annál is inkább, mivel az angol mondatban kötött a mondatrészek sorrendje, ez határozza meg a szavak viszonyát, a mondat jelentését. Ez eleinte nehézséget okozhat magyarra huzalozott agyunknak (nem akarod elhinni, hogy tényleg ennyire egyszerű), ha azonban ráérzel, utána simán megy majd.

Mindezen alapvetésekből, valamint a gyakorlati tapasztalatokból, ezen felül pedig a rendszerek iránt érzett elragadtatásomból következően egy nagyon egyszerű, átlátható, csak a hétköznapi társalgáshoz szükséges elemeket tartalmazó angol nyelvtani rendszert nyújtok át. Ennek segítségével képes leszel összerakni mondandódat, és érthetően közölni gondolataidat. Mi több, megérted, hogy más logika is lehetséges és érvényes, nem csak az, amit Te természetesnek tartasz. Ez mindenképp személyiségfejlesztő hatással bír, rugalmasságra tanít. (Kérlek, ne harcolj az angollal: ne gondold, hogy: „Ezek mekkora idióták! Ezt így mondani!” – az angol attól még nem változik meg, a te energiáid pedig elcsordogálnak az indulat mentén, ahelyett, hogy a megértést vagy rögzitést táplálnák.)

Minden nyelv élő rendszer, és nem lehetséges úgy leirni, mint mondjuk a matematikát. Sok kivételt és kivételszerűséget tartalmaz, ami gyakran „kiveri a biztositékot” a tanulóknál. De a magyar nyelvre ez még fokozottabban jellemző, és azzal is megbirkozunk (úgy-ahogy ☺). A nyelv használata is egy készség, s mint minden készség elsajátitása, ez is sok gyakorlást igényel. Ráadásul, eleinte nem láthatod át az egész komplex rendszert, ami elkerülhetetlenül bizonytalanságérzethez vezet. A legjobb gyakorlás, természetesen az, ha beszélsz, de nagyobb biztonsággal teszed majd, ha gyakorolod a különböző nyelvtani szabályokat. Ehhez az Internet kimeirhetetlen mennyiségű gyakorlatot kiván. Minden anyagrész végén megadom azokat a kulcsszavakat, amelyeket a keresőbe beirva több ezer (!) feladatot találsz.

Az a rendszer, amit használni fogunk, egy átlagos társalgási szintre vonatkozik, ahhoz elegendő. A Parnasszus csúcsaira nem jutunk vele. De gondolj bele: hány ezer könyvet kell elolvasnunk magyarul ahhoz, hogy választékosan és szépen fejezzük ki magunkat anyanyelvünkön. Nos, ez a rétegzett, egyre gazdagodó és bonyolultabbá váló struktúra minden nyelv esetében igaz.NYELVTANI EMLÉKEZTETŐ ÉS ÖSSZEHASONLÍTÓ

Amit a nyelvtanról feltétlenül tudnod kell, azt a Nyelvtani emlékeztető és összehasonlitó fejezetben találod meg. Nem kell bemagolnod, ha valami nem világos, ehhez mindig visszatérhetsz, mígnem egyszer csak ott lesz az egész a fejedben. Ha mindez már megvan neked és emlékszel a nyelvtanból tanultakra, akkor is érdemes átnézned, minthogy kiemeli a két nyelv közötti különbséget.

HASZNÁLATI KULCSOK

Hogy hogyan használd az általad ismert angol szavakat, hogy rakd össze őket egy értelmes mondattá, azt a Használati kulcsok című fejezetben találod meg.

Itt különböző szerkezeteket találsz; egy „kaptafára” működő közlésfajtákat pl. feltételek (ha), összehasonlitások, stb. Minden esetben több példát hozok – magyarul és angolul, hogy „élesben”, konkrétan is lásd a nyelv működését. (A legjobb gyakorlás, ha ezek mintájára magad is megpróbálsz összerakni hasonló kifejezéseket, mondatokat az általad ismert szavakból, személyes helyzeteidre gondolva. Még jobb, ha le is írod ezeket, hiszen minél több készségedet, érzékszervedet használod, annál könnyebben emlékszik rá az agyad. Nem is beszélve arról, hogy kezdetben majdnem mindenki lámpalázas „éles helyzetben”, ezért könnyebb lesz szóban megnyilvánulnod, ha van irásos gyakorlatod a mondatalkotásban.)

A LEGOLOGIC rendszerének használata önálló tanulási készséget feltételez, mindamellett lehetőséged van konzultációra – a letöltés mellé egy ingyenes online alkalmat kínálok (90 perc).

Ha pedig mégiscsak szeretnéd, hogy egy ideig kézenfogva járjuk az angoltanulás útját, szeretettel várlak online tanítványként. ☺ Ha már „nem adnak el”, de szeretnéd érteni a miérteket és tudatosan használni, néhány hónapnyi intenziv tanulás elegendő lehet.
Olvass bele!
5500 Ft
web: sterngabi.hu | email: stern.gabriella@gmail.com | tel: +36-20-569-5164
All rights reserved © Minden jog fenntartva